Timebeskrivelser sykkel og sal 

 

 Sykkeltimer

 

Sykkel 1

Passer for deg som er ny på sykkel /utrent eller ønsker en kortere treningsøkt. Instruktøren bruker god tid på innstiling av sykkel, sittestillingen og ulike teknikker. Instruktøren veileder på intensitet. 45 minutter med middels/høy intensitet.

 

Sykkel 2

Passer for deg som ønsker å øke intensitet og varighet. Informasjon om innstilling, sittestilling og teknikker. Instruktøren veileder på intensitet. 60 minutter med middels/høy intensitet.

 

Sykkel Intervall

Passer for deg som vil ta formen til et nytt nivå - eller bare liker denne måten å trene på! Intervalltimene er lagt opp etter puls, med godt fordelte arbeids- og restitusjonsperioder. En artig time med mye variasjon der du styrer tempoet selv. 45 eller 60 minutter.

 

Sykkel 4x4

Er en intensiv kondisjonsøkt og en av de mest kjente formene for langintervall. Denne typen langintervall er omtalt som værende mer effektiv enn andre former for utholdenhetstrening. Det kjøres 4 økter av 4 minutter og vi forsøker å holde intensiteten så høy som 90-95% av maksimal hjertefrekvens. Imellom intervallene jobber vi 2-3 min. med ca 70% av maksimal hjertefrekvens. Bli med og kom i god form. 45 minutter.

 

Sykkel 90

Vi kjører denne timen siste fredagen i hver måned. Vi sykler både berg og dal i middels til høy intensitet. Bli med og bli i ekstra godt fredags humør.

 

Saltimer

 

Løp - NYHET!

Er en løpetime for deg som ønsker bedre kondisjon og utholdenhet. Høyintensitetstrening er i fokus hvor alt fra intervaller, pyramideintervaller, fartsleik og hurtig langkjøring gjennomføres. Timen passer for alle nivåer og holdes utendørs. Høy intensitet. 50 minutter. 

 

HIIT

High Intensity Interval Training er en intensiv og morsom kondisjonsøkt med enkle, effektive og funksjonelle bevegelser. Timen har 6 pulstopper på ca. 4 minutter og i mellom pulstoppene jobbes det med arbeidsøkter på ca. 2 minutter som stimulerer den muskulære utholdenheten. Timen krever ingen koordinative egenskaper og musikk brukes kun som bakgrunnsmusikk. Høy/svært høy intensitet. 50 minutter.

 

Høypuls

Høypuls er en kondisjonstime med enkle og funksjonelle bevegelser med en tvist! Timen har enkel koordinasjon hvor man skal kjenne at man går i dybden i hver bevegelse. Lær å kjenne forkjellen på å jobbe seigt og muskulært eller lett og eksplosivt. Timen vil til tider være intervallpreget og det brukes enkel musikkbruk til bevegelsene. Middels/høy intensitet. 50 minutter.

 

Aerobic

Kondisjons- og koordinsjonstime som avsluttes med styrke på mage og rygg. Middels/høy intensitet. 50 minutter.

  

BOSU

BOSU står for "Both Sides Up", eller "Both Sides Utilized", og er en myk gummi-halvkule med hard plastbunn. Ved hjelp av denne trenes kondisjon, stabilitet, balanse og styrke. Effektiv trening på ustabilt underlag. Middels intensitet. 50 minutter.

 
Crosstraining

Crosstraining er funksjonell og effektiv trening med enkle hjelpemidler, høy variasjon og intensitet. Dette er en trening som skaper synlige og merkbare resultater på rekordtid. Etter generell oppvarming jobber man individuelt eller om man ønsker; mot sidemannen. Eksempel på øvelser kan være knebøy, situps, armhevinger og spensthopp, hvor målet er å komme gjennom så mange repetisjoner som mulig i løpet av en gitt tid. Høy/svært høy intensitet. 50 minutter.

 

Dance aerobic 

Er en spennende dansetime med bevegelser inspirert fra klassisk aerobic og jazz. På timen lærer man små koreografier som man setter sammen til en lengre dans mot slutten av timen. Mange av bevegelsene har likheter til ulike zumba bevegelser. Timen passer alle som liker å danse, og for de som har danset litt før. Timen har middels intensitet. 50 minutter.

 

Kettlebell

Kettlebell er en effektiv og morsom måte å trene styrke og kondisjon på. Redskap som brukes er kettlebell, en kule med håndtak, med ulik belastning og din egen kroppsvekt. Denne treningsformen utfordrer din allsidighet, funksjonelle styrke og kondisjon på en anderledes og effektiv måte. Det anbefales å møte opp ferdig oppvarmet. Timen passer for alle nivåer. Høy intensitet. 30 min varighet.

 

Mage/rygg

Styrketrening for mage og rygg. Fin å kombinere med foregående time. Lett/Moderat intensitet. 30 minutter

 

Mix

Vi starter med 30 effektive minutter på sykkel. Etter det går vi i salen og avslutter med enkle styrke- og kondisjonsøvelser i 30 minutter. Timen passer for alle og har middels til høy intensitet. 

 

Pilates

Pilates er funksjonell trening der flere muskelgrupper aktiveres i en og samme øvelse. Pilates’ fremste mål er å gjenopprette ryggradens naturlige kurve. Naturlig holdning bidrar til bruk av kroppen på en optimal måte uten å skape unødvendige spenninger. Sentrering og stabilisering er kjernen i pilates, og målet er å bygge opp et sterkt kjernepunkt. Timen gjennomføres uten musikk da det er viktig å være fokusert p.g.a. store krav til nervesystemet og evnen til å koordinere. 50 min

 

Stram Opp

En enkel, effektiv og morsom alt-i-et time som inneholder både kondisjon og styrke for hele kroppen. Utstyr som BOSU, step , strikker og vekter benyttes for å øke motstanden. Middels intensitet. 50 minutter.

 

Stram Opp MRL - NYHET!

En enkel, effektiv og morsom alt-i-et time som inneholder både kondisjon og styrke. Styrkeøvelsene som kjøres har ekstra fokus på mage, rumpe og lår. Utstyr som BOSU, step, strikker og vekter benyttes for å øke motstanden. Middels intensitet. 50 min. 


Step/Styrke

Kondisjonstrening på stepkasse i 30-40 minutter. Timen avsluttes med utvalgte styrkeøvelser. Moderat tempo og middelshøy intensitet. 50 Minutter.

 

Step/Styrke intervall

Er en styrke og kondisjonstime. Timen veksler mellom enkel kondisjonstrening på stepkasser og styrketrening.Timen har middels til høy intensitet. 50 minutter.

 

Stretching

Målet med Stretching er å tøye muskler og sener for å forebygge skader og for å øke bevegeligheten/bevegelsesutslaget over de ulike leddene. Under økten kreves ro og konsentrasjon for å komme lengst mulig ut i bevegelsesbanen, men det er ønskelig at man skal stille spørsmål både underveis og etter timen, slik at man får maksimalt utbytte av øvelsene. Det anbefales og møte opp til timen ferdig oppvarmet. 30 minutter.

 

Styrke

Styrketrening som passer for alle, også for de som ikke har prøvd styrke i sal før. Fokuset for timen er funksjonelle styrkeøvelser, riktig innlæring av teknikk samt mestring. Målet er økt styrke og stabilitet i de største og viktigste musklene i kroppen. Øvelsene gjennomføres med stang, vektskiver og egen kroppsvekt med aktiv musikkbruk i alle øvelser. Middels/høy intensitet. 50 minutter. 

 

Yoga 60 

Yoga er trening for kropp og sinn som gir økt bevegelighet, styrke, balanse og kroppskontroll. Timen er basert på ashtanga yoga, en dynamisk og krevende form for yoga. Yoga 60 er tilpasset alle nivåer, særlig nybegynnere. Hver økt fokuserer på å forene pust og positur, og trener særlig et valgt kroppsområdet. 60 min.

 

Yoga 75

En dynamisk yoga økt tilpasset alle nivåer. Timen er basert på ashtanga yoga, en dynamisk og krevende form for yoga. Økten har et høyt tempo og berører også viderekomne positurer. Inkorporerer også pusteteknikker (pranayma) og låser (bandha). Timen kan fint kombineres med yoga 60. 75 min. 


ZUMBA

Ditch the workout, join the party! En herlig dansetime full av glede og energi. Dette er en enkel, effektiv og spennende time som alle kan delta på. 50 minutters time. Høy intensitet.

 

Tabata

En effektiv styrke og kondisjonstime, hvor de største muskelgruppene vil bli involvert. Timen bygges på basis øvelser. Deltakerne jobber med 4 ulike øvelser, hvor hver øvelse består av 8 sekvenser på 20 sekunder med effektiv jobbing etterfulgt med 10 sekunders pause. Mellom hver øvelse er det en pause på 2 minutter før neste øvelse settes i gang på tilsvarendes måte (20x8). Timen vil raskt øke fremgang i kondisjon og styrke. Det anbefales og møte opp til timen ferdig oppvarmet. 30 minutter. Høy/svært høy intensitet.

 

Dodgeball - NYHET!

En artig og gøyal time som vekker konkurranseinstinktet i deg. Dette er kanonball med en tvist. Timen går ut på å kaste skumball på motstanderlagets spillere. Blir man truffet av en ball, må man gjøre ulike styrke og kondisjonsøvelser for å komme tilbake i spillet igjen. Timen passer for alle. Mod/Høy intensitet. 45 min.

 

 

 

Adresse: SiÅs, 1432 Ås. Tlf: 64 96 63 00. Faks: 64 96 63 15. E-post: Webmaster