Individuell kostholdsveiledning og helseprofilvurdering

 

 Frukt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SiÅs tilbyr individuell kostholdsveiledning og helseprofilvurdering.

 

Hvorfor velge en kostholdsveiledning og helseprofilvurdering?

 

Hva slags mat du spiser har mye å si for kroppens helse, energi, overskudd og livsglede.
Hvordan står det egentlig til med kostholdet ditt? Er du flink til å spise riktig og regelmessig, og dekker kosten din kroppens behov for næringsstoffer? 

Ditt velvære, både fysisk og psykisk henger nøye sammen med ditt daglige inntak av mat og drikke. 

Uansett om målet er å gå ned i vekt, opp i vekt eller å få økt muskelmasse kan vi hjelpe deg. Kanskje du har en generell interesse for ernæring, fysisk aktivitet og helse? En kostholdsveileding vil uansett komme til nytte.
 

Kostholdsveiledning:

Etter kartlegging av ditt kosthold kan vi gi konkrete forslag til endringer for å optimalisere næringsinnholdet i kosten i forhold til fysisk aktivitetsnivå og helse.

 

Kostholdsanalyse:

På din første time hos veileder vil du få forklart hvordan du skal registrere alt du spiser og drikker i 4 dager. Hefte til registreringen får du av oss.

Etter registreringen vil alt du har spist og drukket bli registrert i et dataprogram som viser hvilke næringsstoffer du får i deg via kosten. Ny time med veileder avtales. Her gjennomgås resultatene av analysen og hvilke konsekvenser kostholdet ditt har for deg og din helse. Dine tall blir så sammenliknet med statens råd for ernæring sine anbefalinger.

Veileder vil på bakgrunn av dette resultatet gi konkrete forslag til endringer - for å optimalisere kostholdet i forhold til helsefordeler - og til dine ønsker og mål.  

  

Helseprofilvurdering:
Dersom du ønsker å gjøre en livsstilsendring kan vi hjelpe deg med å få en oversikt over hvilke endringer som bør gjøres, samt gi grundig informasjon og råd om hvilke aktiviteter som kan passe i forhold til dine mål og fysiske forutsetninger.

Vi kan om du ønsker måle din fysiske form i form ved hjelp av forskjellige standardiserte tester. Fettprosentmåling, blodtrykk, BMI, midjemål og midje/hofte ratio vil si noe om din risiko for å utvikle livsstilsykdommer. Veileder vil i samarbeid med deg legge en plan og være en motivator for hvordan du best vil kunne nå de nye målene.

 

Måling av kroppssammensetning:

Tanita Body Composition Analyser, gir en måling av fettprosent, muskelmasse, vannmengde viceralt fett osv. Resultatet av målingen gjennomgås, og veileder kan gi råd om tiltak bør settes inn for å redusere helserisiko ved for høy eller lav fettprosent.  Resultatet av målingen kan også brukes for å se om treningen gir ønsket effekt.

 

Priser:  

Studenter ved UMB (med betalt semesteravgift) (andre):                       

Kostholdsveiledning 60 min kr 325,- (kr 425,-) 

Kostholdsveiledning oppfølging kr. 175,- (kr. 225)                                                  

Kostholdsanalyse kr 750,- (kr 1100,-)

Helseprofilvurdering start kr 325,- (kr 425,-)

Helseprofil oppfølging kr 100,- (kr 150,-)

Måling av kroppssammensetning kr 110,- (kr 225,-)
 

For timebestilling, kontakt Patrick Hansen , Telefon: 64 96 63 51. E-post: patrick.hansen@sias.no

Eller GG-hallen, Telefon: 64 96 63 47. E-post: gghallen@sias.no

 

Adresse: SiÅs, 1432 Ås. Tlf: 64 96 63 00. Faks: 64 96 63 15. E-post: Webmaster